Szállodák húsvétja kicsiknek és nagyoknak

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Szállodák húsvétja kicsiknek és nagyoknak

Feltöltve: 2015-03-19

A húsvéti hosszú hétvége jó alkalom arra, hogy kiszabaduljunk a téli bezártságból, ellátogassunk nyugalmasabb vidékekre, ahol a legszebb a tavasz, a legüdébb a levegő.

Kis bárányok, kis kecskék, lovas kocsis városnézés, bográcsozás

Vannak, akik nem akarnak már sem becsiccsentett locsolókat, se ormótlan locsolóverseket, sem kölni kavalkádot, és inkább egy szálloda húsvéti ajánlatát választják, hogy az ünnep valóban a pihenésről és a kikapcsolódásról szóljon. A húsvéti locsolást azonban megúszni szinte lehetetlen, de nem is érdemes, több szálloda húsvéti csomagajánlatában is kiemelt programként szerepel, bár a legtöbb esemény ilyenkor inkább a gyerekekről szól.

Zamárdiban, a Hotel Wellamarin Leisure & Wellnessben tojásdíszítéssel, tojáskereséssel és állatsimogatóval várják a kisebbeket. Sport-és animációs játékokkal is készülnek, de a játszóház is nyitva áll a gyerekek előtt a Balaton-parti szállodában.

A Hétkúti Wellness**** szállodában, szombaton lovas kocsizásra invitálják a vendégeket a móri dombok közé, majd délben az Öreg Prés Kemencés udvarán bográcsos-grillezős ebéddel várják őket.
A gyerekek teknőhintázhatnak, bujkálhatnak a sajtlabirintusban, kipróbálhatják a csigafuttatót és a lebegő focit. Lépegetők és más népi játékok is várják őket, de lovagi tornán is részt vehetnek, nyuszit is simogathatnak.
Vasárnap tojáskeresés a program a Ribizlis-tónál, délután Hétkúti Húsvéti Vigasságot tartanak a kertben. Ott a felnőttek kipróbálhatják a húsvéti kígyót, a patkódobást, este pedig tavaszköszöntő máglyatüzet gyújtanak nekik. Hétfőn pálinkás jó reggelt csapnak, s locsolkodnak a helyi tánccsoport közreműködésével.

Szilvásváradon, a La Contessa Hotelben ínyenc kalácskóstoló szerepel a húsvéti programban. Kicsik és nagyok is kipróbálhatják a fazekas mesterséget.

A gyerekeket a Babszem Jankó interaktív előadással szórakoztatják, a szálloda parkjában pedig tojást kereshetnek. Húsvétkor a harkányi Dráva Hotelben tojáslikőrrel kínálják a vendégeket, játékos vízi vetélkedőket rendeznek a gyerekeknek nyereményekkel. Szombaton póni lovaglásra és nyuszi simogatásra várják a kicsiket.

Hagyományos húsvéti reggelik

Inárcson, a Bodrogi Kúriában húsvét hétfőn hagyományos sonkás-tormás reggelit szolgálnak fel. A gyermekek tojásvadászaton vehetnek részt a szálloda hatalmas parkjában. De lesznek kézműves foglalkozások is, meg lehet simogatni a szálloda kiskecskéit, őzikéit, és a nyuszikat is. Balatonalmádiban a Hotel Monopoly*** is bőséges húsvéti reggelit kínál, a szobában pedig ajándék várja a családokat. A gyerekek nyuszit simogathatnak, lesz játékos vízi foglalkozás és gyerek mozi is.

A tiszafüredi Tisza Balneum Hotelben mangalicasonkával, kolbásszal, kaláccsal, friss tormával teszik ünnepivé a húsvéti reggelit, de hagyományőrző húsvéti vacsorát is ígérnek. A gyerekek számára kézműves foglalkozásokat tartanak, és itt sem marad el a tojáskeresés. Simontornyán, a Fried Kastély Szállodában nyuszit, őzikét, kecskét simogathatnak a gyerekek, de kézműves foglalkozások is várják őket.

A Kőkapu Vadászkastélyban, Nagyhután hagyományos húsvéti ünnepet hirdetnek tojáskereséssel, állatsimogatással, játszóházzal, népi hagyományok elevenednek meg, és akinek kedve van, fölülhet az ország legöregebb kisvasútjára is. Siófokon, a Hotel Mólóban stílusosan vízparti húsvétot rendeznek meg, aminek része az egy órás sétahajózás. Lesz még tojásfestés is a kicsiknek, akik rajzfilmeket is nézhetnek.

A Hotel Auróra, Miskolctapolcán hagyományőrző húsvéti reggelivel, tojásfestéssel, tojáskereséssel csábítja a családokat. Bakonyban, a Szépalma Hotel és Ménesbirtok kínálatában húsvéti játszóház, piknikes kirándulás a tavaszi erdőben, csárda party, gyermeklovagoltatás hucul lovacskákon, kézműves foglalkozás, tojáskeresés és játékos vetélkedő is szerepel.

Fenn Dobogókőn, a Walden Hotelben tradicionális húsvéti reggeli, tojáslikőrös üdvözlőital, játszóház óvónői felügyelettel, vezetett túra és a tojáskeresés a parkban is az ünnepi csomag része.


További húsvéti szállások >>