A világ legszürreálisabb helyei

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

A világ legszürreálisabb helyei

Feltöltve: 2012-11-12

Ha megunta a turistagiccset, és nem akar sem tengerparti nyugágyban pihenni, sem felkapott, zsúfolt kisvárosokban sétálgatni, akkor menjen el oda, ahol biztosan nincs sok látogató. De készüljön fel a megdöbbentő látványra!

Wadi Rum - Jordánia

A Wadi Rum nevű völgy baljós szépsége tökéletes háttér volt az 1962-os Arábiai Lawrence című film forgatásához. Ez a sivatagi vadság tényleg a filmvászonra illik – homokvölgyek és dűnék, közöttük sziklák labirintusa, természetes boltívek, szűk kanyonok és repedések, gyönyörű színek hajnalban és sötétedéskor, az éjszaka égbolt pedig telehintve csillagok milliárdjaival.

Hogyan lehet meglátogatni?

Az utazásszervezők általában egynapos utakat indítanak a jordániai Aquabából vagy Petrából. Ha tehetik, aludjanak is ott, mert csak így találkozhatnak a terület legszebb arcával.

Myvatn tó - Izland

Ide küldték az Apollo 11 legénységét, hogy gyakorolják a holdjárást. Tele van kráterekkel, lávapillérekkel, iszapgödrökkel. A vízben kis vulkáni szigetecskék vannak elszórva. Ha nem lennének kacsák a homokos fövenyen, azt is gondolhatnánk, hogy egy másik bolygón vagyunk.

Hogyan lehet meglátogatni?

Szálljon meg Reykjahlióban, a tengerpart észak-keleti részén, vagy Skutustaoir-ban, a déli részen! Elszánt turisták jó, ha tudják, hogy a tó körüli út 36 kilométer hosszú.

Kappadókia - Törökország
Törökországban annyira barátságtalan a táj, hogy a korai telepesek inkább a föl alatti lágy sziklákba vájtak házakat és templomokat. A felszín fölött a lyukacsos sziklák és a „tündérkémények” néven ismert vulkanikus kúpok teszik drámaivá a környéket.

Hogyan lehet meglátogatni?

Fizessen be egy léggömbös túrára, vagy szálljon meg a tucatnyi barlanghotel valamelyikében, például a Cappadocia Cave Suites-ben!

Bogoria-tó - Kenya

Ezen a fenyegető tájon olyan vékony a földkéreg, hogy a felszíne úgy néz ki, mint egy boszorkány óriási üstje. A felperzselt földön források és gejzírek bugyognak. A tó olyan gazdag nátrumsókban és ásványokban, hogy a kék és a zöld algákon kívül alig él meg benne valami. Az életet az emberek feje fölött elhúzó sasok és a hihetetlen számban megjelenő flamingók képviselik, amelyek itt táplálkoznak.

Hogyan lehet meglátogatni?

Több szállás is található a helyszínen: van egy hotel az északi parton, és több különböző színvonalú kempinghely a tó déli részén. A régiót alaposabban bemutató utakról az utazásszervezőknél érdeklődjön!

Halong-öböl - Vietnam

Ennek a lélegzetelállító tájnak a legfőbb jellemzője az a mintegy 3000 mészkő oszlop, amely kiemelkedik a Tonkini-öböl északkeleti részének smaragd vizéből. A helyi legenda szerint óriás sárkányok hozták létre őket, akiket az istenek hívtak össze, hogy harcoljanak a kínai támadók ellen.

Hogyan lehet meglátogatni?

Számtalan utazási iroda kínál hajótúrákat Hanoi környékén, amelyek során rendszerint felfedezik a környező szigeteket és a rajtuk lévő barlangokat. Gyakran hozzátartozik egy éjszaka a Cat Ba szigeten.

A Pusztulás völgye - Dominika

Ebben völgyben esőerdő burjánzott egészen addig, amíg egy vulkán ki nem tört 1880-ban. Az állatvilágot most csak gyíkok és csótányok képviselik, miközben fortyogó mocsár és gázforrások pöttyözik a tájat.

Hogyan lehet meglátogatni?

Kapaszkodjon fel Laudat faluba, 1200 méterrel a tengerszint fölé! Innen számos, különböző nehézségű ösvény vezet a völgybe, de nagyon ajánlatos, hogy vezető nélkül ne induljon el.

Paint Desert - Arizona, USA

Vibráló vörösek, narancsok, szürkék és rózsaszínek dekorálják a napsütötte Painted sivatagot az egyik magasan fekvő arizonai fennsíkon. Itt volt eredetileg a hopi és a navajo indiánok otthona. Utóbbiak ismertek a szertartásos homokfestésről – összességében ez bolygónk egyik legrendkívülibb helye.

Hogyan lehet meglátogatni?

Holbrookból indulva meg lehet tekinteni a sivatagot és Arizona megkövesedett erdőit. A Painted Desert Látogatóközpont az Interstate 40-es út mellett van.