Drága lehet a síelés, ha nincs utasbiztosításunk

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Drága lehet a síelés, ha nincs utasbiztosításunk

Feltöltve: 2010-10-26

A tél közeledtével nemcsak a meleg holmik, de a tavasszal gondosan elpakolt sí- és snowboard-felszerelések is előkerülnek a szekrényekből.

A szakemberek azonban arra is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a lázas készülődés során se feledkezzünk meg a megfelelő utasbiztosítás kiválasztásáról. Kevesen tudják ugyanis, hogy már egy kisebb baleset is több százezer forinttal terhelheti pénztárcánkat, ha nem rendelkezünk megfelelő biztosítással.

Az elmúlt 10 évben egyre népszerűbb sportággá vált a síelés és a snowboardozás, amelynek következtében a balesetek száma is jelentősen megnőtt. Miután egyre többen hódolnak a téli sportoknak, a pályák is zsúfoltabbá válnak, ami tovább növeli a balesetek kockázatát. A legtöbb baleset az esések miatt következik be, amelyek oka általában az, hogy a síelők elveszítik uralmukat lécük felett, mert vagy túl gyorsan siklanak, vagy nem a képességeiknek megfelelő pályákat választják.

Sokan nem is tudják, hogy egy-egy baleset mekkora költséggel járhat, ha nincs megfelelő utasbiztosításuk. Európán belül a kisebb ambuláns orvosi ellátásokért akár 100-400 eurót is elkérhetnek, míg súlyosabb esetekben több millió forintot is kifizettethetnek velünk. A téli sportok szerelmesei számára leginkább vonzó európai országokban a kórházi költségek jellemzően napi 300 és 600 euró között mozognak. Ugyanezért a szolgáltatásért az USA-ban és Kanadában akár 2000 dollárt is elkérhetnek. A magyarok által leginkább látogatott Ausztriában egy-egy műtét 5000 - 10 000 euró, a kórházi kezelés 300 - 500 euró/nap, a vizit az orvosi rendelőben 300 - 600 euró, a helikopteres mentés 3000 - 5000 euró között mozog. Nem érdemes tehát a napi pár száz forintos biztosításon spórolni.

Kösse meg biztosítását online!