Hegyek és tavak - nyár Svájcban

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Hegyek és tavak - nyár Svájcban

Feltöltve: 2011-03-28

Svájc 2011-ben az álomszép alpesi természetben való túrázásra, a hegyi és tóparti kirándulásokra fókuszál.

Svájc új „Hegyek és tavak“ nevű prospektusa mintegy 150 oldalon mutatja be az ország nyári lehetőségeit az utazni vágyóknak. A képes katalógus régiók szerint tagolt, és gyakorlati információkkal is szolgál, de tippeket is ad arra, hogy milyen élményekkel gazdagodhatnak a vendégek az egyes üdülőhelyeken. Számos információt találunk benne a családi nyaralásról (a prospektus 31 gyerekbarát KidsHotelt és család helyszínt sorol fel), wellness célállomásokról, tipikus svájci szállodákról, kulináris utazásokról és vonatos élményekről, többek közt a Gornergratbahnról, Európa legmagasabb fogaskerekűjéről és a híres Glacier Express-ről.

Itt sosincs messze egy világörökségi helyszín

A berni belváros, a svájci Alpok, a Jungfrau-Aletsch, a Rhätische Bahn Albula/Bernina - mind-mind világörökségi helyszínek. Svájcban összesen tíz UNESCO Világörökség részének nyilvánított terület és az Entlebuch bioszféra-rezervátum található. Bárhol is legyen az ember, soha sincs messze a világörökség egy része. Ezeket a helyszíneket és létesítményeket mutatja be a az „UNESCO desztináció Svájc“ prospektus.

A SchweizMobil katalógus a legszebb mountainbike-, kiránduló-, görkorcsolya, velo- és kenu útvonalakat ismerteti az olvasókkal. Ezek az utak, amelyek az egész országot behálózzák, új kikapcsolódási lehetőséget jelent az ide érkezőknek: 143 kirándulóutat, 47 hegyikerékpárútat és 30 kerékpáros útvonalat kínál. Minden útvonalon a megszokott szolgáltatások várják a látogatókat: részletes térképek, szállásajánlatok, útvonaltervek, információk a bicikli és e-bike kölcsönzőkről, helyi nevezetességek listája.

2011 nyara a svájci városokban

A svájci városokban kényelmesen, gyalogosan fedezhetjük fel a történelmet, a modern trendeket és az élő hagyományokat. Csak pár lépés választja el a vásárlóparadicsomokat a történelmi látványosságoktól vagy a nívós művészeti kiállításoktól.

Idén Heinrich von Kleist halálának 200. évfordulóján Thunban minden a híres német író körül forog, aki itt dolgozott első művein. Május elején nárciszok változtatják egyedülálló virágtengerré Montreux Riviera-t, ami egy különleges természeti látványosság. Júniusban az Államszövetségi Zeneünnep szórakoztatja a nézőket St. Gallenben – ez a világ legnagyobb fúvósfesztiválja. 2011. június 15. és 19. között rendezik meg Baselben a 42. Art Baselt, ami talán a világ legfontosabb művészeti vására. A július 16-án induló Basel Tattoo ehhez rendkívüli hang- és show-élményt nyújt. Július 31-én nyit La Chaux-de-Fonds-ban Romandia legnagyobb utcafesztiválja. Első programja a „Festival La Plage des Six Pompes“. Augusztusban sok látogató várnak a locarnói Nemzetközi Filmfesztiválra, valamint nyáron a Luzerni Fesztiválra.

CzAm